<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tüntetők lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon is kedd kora délután. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakoznak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kora délutáni közlése szerint a tüntetők irányonként egy-egy forgalmi sávot foglalnak el.

Tüntetők az Erzsébet hídon. Fotó: Facebook/Jámbor AndrásTüntetők az Erzsébet hídon. Fotó: Facebook/Jámbor András

Frissítés:

A tiltakozás az Erzsébet hídon időközben véget ért.

"A gyűlés résztvevői 2022. július 12-én 14 óra 40 percre elhagyták az Erzsébet hidat, ahol 12 órától a belső forgalmi sávokat foglalták el. Addig rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. Rendőri intézkedésre nem került sor" - közölte háromnegyed 3-kor a BRFK.

A délelőtti órákban a kata módosítása ellen tüntetők a Margit híd forgalmát bénították meg. A résztvevők korábban a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hídra vonultak, ahol akadályozták a forgalmat.

Leállt a forgalom. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.huLeállt a forgalom. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu

A Jászai Mari téren a rendőrök hangosbemondókon tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy szabályt sértenek azzal, ha a híd úttestjén és a villamossíneken tartózkodnak.

A ma délelőtt 10-re, eredetileg a Kossuth térre szervezett tüntetést azért hirdették meg, mert a kormány tegnap benyújtott törvénymódosító javaslata több százezer katást lehetetlenít el.

Helyszíni tudósításunkat a Margit hídi eseményekről itt olvashatják: 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.