<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A katások ellehetetlenítése ellen tiltakozók a Kossuth térről a Margit hídra vonultak délelőtt.

A Privátbankár-Mfor lapcsoport helyszínen lévő tudósítója szerint a tiltakozók ezren-kétezren lehetnek. Elmondása szerint megbénították a forgalmat, de mindenki békés, ismert művészek és ellenzéki politikusok is vannak a tömegben.

Tüntetők a Margit-híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu/Izsó Márton Artúr
Tüntetők a Margit-híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu/Izsó Márton Artúr

"Aki dudál, velünk van, kiabálják a tüntetők, de nem dudál senki. Nincs velünk senki, kiáltják erre a tüntetők kétségbeesve" - mondta tudósítónk. Néhányan azt kiabálják: "Elkúrtátok." Foodpandások a woltosokkal szövetkezve zárják el a hídon a jobboldali sávot.

Leállt a forgalom. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu
Leállt a forgalom. Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu

"A BKK munkatársa el akarta érni, hogy a hidat blokkoló woltosok elengedjék a villamost, de közösen megállapodtak abban, hogy ez mégsem fog megtörténni, mert így nem lehetne tovább blokkolni a hidat. Fizetésemelést a BKK-s dolgozóknak is, mondták erre a tüntetők, a rendfenntartó pedig arra kérte a jelenlevőket, hogy ha lehet, ezt is írják meg" - jelentette tudósítónk.

A legfrissebb hírek szerint a tiltakozók az Erzsébet hídon is megbénították a forgalmat:

A Facebookon ma délelőtt 10-re, a Kossuth térre szervezett tüntetést azért hirdették meg, mert a kormány tegnap benyújtott törvénymódosító javaslata több százezer katást lehetetlenít el. A javaslatról ma szavaz a Parlament. Erről itt írtunk: