2019. február 15. 07:04

A balatonalmádi infrastruktúrára kellett a pénz, amit pályázat, kérelem nélkül kaptak meg.

A napokban tartja évindító frakcióülését a Fidesz, az eseménynek Balatonalmádi ad otthont. A sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelben tanácskoznak a képviselők. Mindettől függetlenül, vagy sem, de pont tegnap este jelent meg egy kormányhatározat, amellyel 681 millió forint támogatásban részesítik a települést, a sportinfrastruktúra fejlesztési koncepciója megvalósítására.

Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu) Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)

A határozat értelmében a kormány egyetért a koncepció megvalósításával. Az emberi erőforrások miniszterének gondoskodnia kell a beruházás megvalósításához szükséges összesen 681 016 583 forint költségvetési támogatásról. A pénzt a tárca büdzséjében, az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása jogcím alatti keretből kapja meg Balatonalmádi.

Természetesen az állami kassza felett őrködő pénzügyminiszternek is lesz dolga, neki kell gondoskodnia az összeg visszapótlásáról a büdzsében.

Mint a közlönyből kiderül, a település külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül jut a forráshoz. Az elszámolásra 2020 december 31-ig kell sort keríteni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.