2019. február 15. 07:04

A balatonalmádi infrastruktúrára kellett a pénz, amit pályázat, kérelem nélkül kaptak meg.

A napokban tartja évindító frakcióülését a Fidesz, az eseménynek Balatonalmádi ad otthont. A sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelben tanácskoznak a képviselők. Mindettől függetlenül, vagy sem, de pont tegnap este jelent meg egy kormányhatározat, amellyel 681 millió forint támogatásban részesítik a települést, a sportinfrastruktúra fejlesztési koncepciója megvalósítására.

Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu) Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)

A határozat értelmében a kormány egyetért a koncepció megvalósításával. Az emberi erőforrások miniszterének gondoskodnia kell a beruházás megvalósításához szükséges összesen 681 016 583 forint költségvetési támogatásról. A pénzt a tárca büdzséjében, az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása jogcím alatti keretből kapja meg Balatonalmádi.

Természetesen az állami kassza felett őrködő pénzügyminiszternek is lesz dolga, neki kell gondoskodnia az összeg visszapótlásáról a büdzsében.

Mint a közlönyből kiderül, a település külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül jut a forráshoz. Az elszámolásra 2020 december 31-ig kell sort keríteni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.