1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormánypárt szerint ennyivel tartozik a főváros cserébe azért, hogy a budapestiek saját városukban BKK-bérlettel használják az országos közszolgáltatókat.

A kormánypárt budapesti szervezete Facebook-oldalán reagált Karácsony Gergely csütörtök kora délutáni sajtótájékoztatójára.

„Aki nem fizet, annál előbb utóbb kikapcsolják a szolgáltatást, legyen az gáz-, villany- vagy internetszámla. Ez így működik a világon mindenhol!”

– írja a Fidesz, amely szerint 2 milliárd 175 millió forintot kellene fizetnie a fővárosnak azért, hogy lakosai a HÉV-vonalakat, valamint az agglomerációs buszjáratokat is igénybe vehetik BKK-bérlettel.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Orbán-kormány tervei szerint 2024-től külön bérletet kellene vásárolni az agglomerációs MÁV-, HÉV- és Volán-járatoknak azon szakaszaira is, melyek Budapest közigazgatási határán belül vannak, és jelenleg a budapesti bérlettel vehetők igénybe.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint ezzel a lépéssel a budapesti közösségi közlekedés a középkorba süllyedne vissza.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!