2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A főpolgármester online sajtótájékoztatón reagált az Építési és Közlekedési Minisztérium ötletére.

A középkorba süllyedne vissza Budapest közösségi közlekedése, ha megvalósulna a kormány javaslata – reagált csütörtöki online sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium tervezete szerint külön bérletet kellene venni a főváros közigazgatási területén belül is közlekedő vonat-, HÉV- és Volánbusz-járatokra.

„Ez azzal járna, hogy a csepeli HÉV-en közlekedő polgároknak önálló bérletet kellene vásárolniuk, miközben a csepeli el sem hagyja Budapestet”

– hozott fel egy példát a városvezető. Egy másik példája szerint akik eddig a BudapestGO appban megnézték, hogyan tudnak metróval vagy vonattal eljutni a város egy másik pontjára, azokat a vonatozásból kizárnák, mert nem lenne érvényes rá a budapesti jegy.

Karácsony Gergely szerint így drágább, alacsonyabb színvonalú és kevésbé összehangolt közlekedési szolgáltatást fognak kapni.

A főpolgármester közölte, szeretnék lebeszélni erről a minisztérium munkatársait. Reményét fejezte ki, hogy sikerül visszaülni a tárgyalóasztalhoz, megállapodnak, és így január 1-jétől ugyanúgy lehet majd közlekedni Budapesten, ahogy az elmúlt 20 évben lehetett.

„Ha nem tudnak segíteni, akkor legalább ne ártsanak! – mondta a városvezető, megemlítve, a HÉV-vonalak 2016-os államosítása óta semmilyen előrelépés nem történt az elővárosi vonalak és járművek fejlesztésében. Karácsony Gergely szerint a HÉV járművei olyan rossz állapotban vannak, hogy eleve csökkenteni kellene a járatszámot.

Húszéves gyakorlatot rúgna fel a minisztérium. Fotó: MTI
Húszéves gyakorlatot rúgna fel a minisztérium. Fotó: MTI

A főpolgármester azt is megemlítette, hogy a Fővárosi Vízművek el tudja látni feladatát, sőt Érden és környékén, ahol nem ő a szolgáltató segítik az ottani vízszolgáltatót. A Rákosrendezőre tervezett beruházásról Karácsony Gergely azt mondta, Budapestnek és a kormánynak közösen kellene kitalálnia, milyen fejlesztést szeretnének, ehhez kellene befektetőt keresni, nem pedig fordítva.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!