<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A negyedik hullám emelkedő járványgörbéje miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ körlevélben tájékoztatta a felnőtt és gyermek háziorvosokat, hogy ezentúl a Covid-gyanús eseteket nekik kell antigén gyorstesztelni.

Az Operatív Törzs döntése alapján a koronavírus fertőzés megerősítéséhez szükséges diagnosztikai vizsgálatok végzésében az alábbiak szerint kell eljárniuk:

"A háziorvosok és gyermek háziorvosok a területükhöz tartozó COVID-19 gyanús betegek antigén gyorsteszt vizsgálatát végezzék el" - írja Kunetz Zsombor legfrissebb FB-posztjában

 

Ezentúl gyorstesztelniük is kell a háziorvosoknak. Fotó: DepositphotosEzentúl gyorstesztelniük is kell a háziorvosoknak. Fotó: Depositphotos

Ennek indoka a következő, ahogy az egészségügyi szakember által feltöltött NNK-körlevélből kiderül:

Az őszi időszakban rendszeresen megemelkedik a felső légúti megbetegedések száma, idén is ezt tapasztaljuk, hogy az NNK-ben elvégzett, mindössze 50 darabos, nem reprezentatív mintában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy többnyire a rhinovírusok és a humán-koronavírusok (ezek már évtizedek óta ismert koronavírusok, melyek náthát okoznak, nem tévesztendők össze a COVID-19-cel) és kisebb mértékben parainluenza vírusok cirkulálnak a lakosság körében.

Mint írják: a Delta-variáns elterjedésével számolni kell a fertőzések számának emelkedésével is. Mindezek miatt fontos, hogy lehetőleg már az első orvos-beteg találkozás során minél pontosabb kóroki diagnózis születhessen a COVID-19 fertőzés igazolására. Ezek alapján a járvány hatékony kezelése érdekében antigén gyorsteszteket és plexi arcvédőt biztosítanak a háziorvosoknak.

Kérdés, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett háziorvosi teendők közé hogyan sikerül egy újabb feladatként mindezt beilleszteniük a háziorvosoknak, akikre a járvány különböző hullámai rendkívüli mértékű nyomást jelentett a pandémiás helyzet kezelése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.