<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szürreális körlevelet kaptak a Debreceni Egyetem részlegvezetői. Az Országos Kórházi Főigazgatóság engedélyével adhatják ki az új egészségügyi jogviszony miatt a dolgozók az ingatlanjukat.

"Csodálkozunk, hogy nincs elég egészségügyi dolgozó? Eszerint a körlevél szerint még az ingatlanát sem adhatja ki, csak az Országos Kórházi Főigazgató engedélyével" - írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakember közösségi oldalán. 

Kunetz Zsombor FB-posztban számolt be a döbbenetes körlevélről. Fotó: FBKunetz Zsombor FB-posztban számolt be a döbbenetes körlevélről. Fotó: FB

A Debreceni Egyetem klinikai központjának részlegvezetőit egy október 11-i körlevélben figyelmeztetik arra, hogy az új egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alatt állók más keresőfoglalkozásaikat, díjazásért végzett tevékenységeiket, beleértve a tudományos, művészeti, lektori, jogi oltalom alá tartozó tevékenységeket is, csak az Országos Kórházi Főigazgatóság előzetes engedélyével végezhetik. A levél szerint a saját tulajdonú ingatlan bérbeadása is ebbe a körbe tartozik, ami egészen döbbenetesnek tűnik.

E körlevél szerint ennek értelmében az eszj-t aláíróknak a saját tulajdonú ingatlan bérbeadását is előzetesen engedélyeztetni kell az Országos Kórházi Főigazgatósággal. 

Kunetz szerint így nincs mit csodálkozni azon, hogy egyre többen hiányoznak az egészségügyből. Az orvosi béremeléssel és a hálapénz kivezetésével együttjáró új egészségügyi jogállási törvény hatálybalépése után, első körben mintegy 5,5 ezer dolgozó távozott az állami egészségügyből, ahol a továbbiakban csak azok maradhattak, akik aláírták az új szerződést. Második körben pedig az egészségügyi dolgozók körében bevezetett kötelező oltás miatt távoztak jópáran. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.