1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem kötelező az országgyűlési képviselőknek az oltás, de a FIDESZ-frakció tagjai mind be vannak oltva.

Tegnap derült ki, hogy kötelező lesz a Parlamentben a koronavírus elleni oltás, amit azóta pontosítottak, miszerint az országyűlési képviselőknek miért nem kötelező.

„Ennek az az oka, mert furcsa helyzet állt elő, hiszen a frakciókat alkotmányos keretek között nem hiszem, hogy kötelezni lehet őket, hiszen a választópolgároknak köszönhetően ülnek a Parlamentben. Mindenesetre a FIDESZ-frakcióban mindenki be van oltva” - jelentette ki kérdésre válaszolva Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azt is hozzátéve, hogy nem ismeri a többi frakció átoltottsági adatait.

Olyan döntés sem született, hogy minden minisztert és államtitkárt kötelezően be kéne oltani. Gulyás Gergely szerint ez ugyanis szintén bonyolult közjogi kérdés, ám politikai értelemben egyértelmű, hiszen a kormány filozófiája az, hogy van fegyver a vírus ellen, az pedig az oltás.

Másik kérdésre válaszolva azt mondta a miniszter, hogy a közelgő FIDESZ pártkongresszusán nem kötelező a maszkviselés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!