<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem kötelező az országgyűlési képviselőknek az oltás, de a FIDESZ-frakció tagjai mind be vannak oltva.

Tegnap derült ki, hogy kötelező lesz a Parlamentben a koronavírus elleni oltás, amit azóta pontosítottak, miszerint az országyűlési képviselőknek miért nem kötelező.

„Ennek az az oka, mert furcsa helyzet állt elő, hiszen a frakciókat alkotmányos keretek között nem hiszem, hogy kötelezni lehet őket, hiszen a választópolgároknak köszönhetően ülnek a Parlamentben. Mindenesetre a FIDESZ-frakcióban mindenki be van oltva” - jelentette ki kérdésre válaszolva Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azt is hozzátéve, hogy nem ismeri a többi frakció átoltottsági adatait.

Olyan döntés sem született, hogy minden minisztert és államtitkárt kötelezően be kéne oltani. Gulyás Gergely szerint ez ugyanis szintén bonyolult közjogi kérdés, ám politikai értelemben egyértelmű, hiszen a kormány filozófiája az, hogy van fegyver a vírus ellen, az pedig az oltás.

Másik kérdésre válaszolva azt mondta a miniszter, hogy a közelgő FIDESZ pártkongresszusán nem kötelező a maszkviselés.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.