2018. február 21. 17:13
mfor.hu

A margitszigeti teniszközpontról már egyeztetett Rogán Antal és Tarlós István.

Kedden tárgyalt a margitszigeti teniszcsarnokról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Tarlós István főpolgármesterrel (Fidesz-KDNP), és megállapodtak abban, hogy a létesítmény megvalósítására csak a fővárosi önkormányzattal egyeztetve, Budapest egyetértésével kerülhet sor - derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központnak (KTK) és a Főpolgármesteri Hivatalnak a közleményeiből, amelyeket az MTI idézett.

Ahogy arról a napokban az mfor.hu beszámolt, törvényjavaslattal gyorsítaná fel a margitszigeti teniszközpont beruházását a kormány. Dr. Szűcs Lajos fideszes képviselő jegyzi "A Budapesten megrendezendő Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről" szóló törvényjavaslatot, melyet hétfőn nyújtott be a parlamentnek. A 26 méter magas, és legalább 14500 négyzetméter alapterületű központ azonban nem nyerte el a főpolgármester tetszését. Tarlós István a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta: a döntést a főváros nem hajtja végre. Tarlós közölte, a fővárosnak nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája, de csak olyan tervet tudnak támogatni, amiről velük is egyeztetnek.

A kabinet közleménye szerint fontosnak tartják a leromlott állapotú, méltatlanul elhanyagolt margitszigeti teniszcsarnok megújítását - hangsúlyozta a KTK. A létesítmény megvalósítására azonban csak a fővárosi önkormányzattal egyeztetve és Budapesttel egyetértésben kerülhet sor - emelték ki. Az ügyben kedden tárgyalt a kormányt képviselő Rogán Antal Tarlós Istvánnal - írták.

A közlemény szerint egyetértettek abban, hogy a tervezés során előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukciót, meg kell őrizni a pihenőpark jellegét és arculatát. A Főpolgármesteri Hivatal hangsúlyozta, hogy Tarlós István és Rogán Antal "megállapodott abban", hogy teniszcsarnok építését - a meglévő teniszstadion helyén - elvileg a főváros is támogatja, de - egyetértésben a kormánnyal - nem abban a formában, ahogyan a parlament elé került.

Illusztráció Illusztráció


Megállapodtak abban is, hogy a beruházást csak a fővárosi önkormányzattal egyeztetve, Budapest egyetértésével hajthatják végre, korábban azonban ilyen tárgyalás nem zajlott. A főpolgármester majd a közgyűlés elé is akarja terjeszteni a konkrét elképzelést jóváhagyás céljából - emelték ki.

Azt írták, abban is egyetértés mutatkozott Tarlós István és Rogán Antal között, hogy a létesítmény méretei, jellege, elhelyezkedése tekintetében előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukció követelményeit, meg kell őrizni a Margitsziget funkcióját és arculatát.

A törvény ennek megfelelő értelmezéséről és alkalmazásáról a kormány gondoskodik - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. Az Országgyűlés kedden törvényt hozott a budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfitenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében.

mfor.hu/MTI