2p

Az egész országban biztonsági vizsgálatokat rendeltek el a tűzeset nyomán, egyes áldozatokat csak DNS-vizsgálattal lehet azonosítani.

A dél-koreai kormány kedden azonnali biztonsági vizsgálatot rendelt el a magas kockázatú gyárakban országszerte azt követően, hogy egy akkumulátorgyárban pusztító tűzvész halálos áldozatokat követelt.

"Felkérem a nemzeti tűzoltósági ügynökséget, a munkaügyi és foglalkoztatási, valamint az iparügyi minisztériumot, hogy végezzenek sürgős biztonsági vizsgálatokat, és tegyenek azonnali lépéseket azokon a helyeken, ahol fölmerülhet a baleset veszélye"

- jelentette ki Han Dokszu dél-koreai miniszterelnök.

A hétfői tűzben 23-an életüket vesztették, további nyolc ember megsérült, ketten súlyosan - jelentették a helyi hatóságok. A lítium-ion akkumulátorokat gyártó Aricell hvaszongi gyárában helyi idő szerint hétfő délelőtt 10 óra 30 perc körül csaptak föl a lángok. Összesen 102 személy tartózkodott a gyárban a tűz kezdetekor.

A tűzoltóság szerint az áldozatok közül egy laoszi és 17 kínai vendégmunkás, öten pedig koreai állampolgárok. Nagyjából száz ember és két mentőkutya vett részt a mentési munkálatokban.

A rendőrség kifejtette, hogy a halálos áldozatok közül néhányan olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy azonosításuk csak DNS-vizsgálattal lehetséges.

A hatóságok kiemelték, hogy a lítium akkumulátorok miatt hagyományos módszerekkel nehézséget okozott a tűz eloltása. A tűz oka továbbra is ismeretlen.

A hatóságok szerint az akkumulátorok - amelyekből legalább 35 ezer volt a gyárban - a tűz hatására sorozatban fölrobbantak, továbbterjesztve a lángokat, illetve akadályozva a tűzoltókat a bennrekedt emberek kimentésében.

A gyár környékét ellepték a robbanásokból származó törmelékek, a háromemeletes vasbeton épület felsőbb szintjei pedig súlyosan megrongálódtak.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!