1p

Válaszolt arra a kérdésre a gyár, hogy elérhetik-e a kirúgások a magyar dolgozókat is.

Ahogy arról korábban az Mforon beszámoltunk, tömeges leépítés volt a koreai SK iváncsai akkumulátorgyárában. Ahogy azóta kiderült, összesen 609 külföldi vendégmunkás foglalkoztatását szüntette meg a gyár. Az indoklás szerint az elektromos járművek iránti kereslet globálisan lelassult, 

ami a gyártási mennyiségek rugalmas kiigazítását teszi szükségessé.

Az SK On Hungary az Economix megkeresésére azt írta: jelenleg nem tervezik több ideiglenes bérelt munkavállaló szerződésének megszüntetését.

„A közvetlenül alkalmazott magyar munkavállalók elbocsátását sem tervezzük”

– írják.

A magyarok egyelőre biztonságban vannak - legalábbis a cég közlése szerint.
A magyarok egyelőre biztonságban vannak - legalábbis a cég közlése szerint.
Fotó: SK On Hungary

Ez utóbbinak azért van különös jelentősége, mert az akkumulátorgyárak telepítéséhez az állam komoly támogatásokat nyújt - a Lehet Más a Politika párt szerint az iváncsai gyár legalább 170 milliárd forint állami támogatást kapott azon a címen, hogy munkahelyeket teremt. Nem véletlen, hogy a a Külgazdasági és Külügyminisztérium reakciójában elsőként épp azt emelte ki: egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!