Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A kormányzati kommunikációs tendereit cégeivel sorra elnyerő Balásy Gyula új terület felé nyitott az elmúlt napokban.

Az állam központosított kommunikációs tendereinek egyik, ha nem a legnagyobb nyertese a fiatal, sajtóhírek szerint Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula és cégei. 2018 óta már minden megbízás hozzá fut be, bár korábban sem volt vérre menő verseny a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal tenderein. A hivatal három szereplő között szórta szét a feladatokat, ám tavaly nyáron Csetényi Csabát és a jelenleg ÁFA-csalás gyanújával bíróság előtt álló Kuna Tibort ki nem zárták a versenyből. A látszólagos versenyből így már semmi nem lett, ami feladat volt, versenytárs hiányában mind Balásy Gyula cégeihez került. Két zászlóshajó cége, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. mellett azonban van még más, szintén a reklámpiac valamely szegmensében ügyködő cége is.

Az Opten adatai szerint Balásy Gyula céghálójába tartozik

  • a médiareklám főtevékenységű Media Dynamics Kft.,
  • az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó Lounge Communication Kft., valamint
  • Lounge Consuling Kft.,
  • a konferencia, kereskedelmi bemutató szervezésével foglalkozó Moonlight Event Kft.,
  • és végül, de nem utolsó sorban az édesanyjával közösen birtokolja a veszprémi székhelyű Dermato-Med Bőrgyógyászati Bt.-t.

A cégháló az elmúlt napokban egy újabb társasággal bővült - vettük észre az Optenben. A cégbíróság szeptember 23-án jegyezte be ugyanis a Lounge Homes Kft.-t, melyet pár héttel korábban, szeptember 9-én alapított Balásy Gyula 3 millió forintos jegyzett tőkével.

A céget azonban nem a jól ismert területen történő további terjeszkedés, esetleg még nem bejáratott szegmensek lefedése céljából hozta létre Balásy Gyula. Egy teljesen új, mondhatni ismeretlen ágazatban szeretné megvetni a lábát.

A Lounge Homes Kft. - mint arra a neve is enged következtetni - az ingatlanpiacon fog tevékenykedni. A fő tevékenysége ugyanis lakó- és nem lakó épület építése. Emellett tevékenységi körként felvette még az épületépítési projekt szervezését is.

A társaság egyedüli tulajdonosa és egyben ügyvezetője is maga Balásy Gyula lett. Székhelyként pedig a sajtóban megjelent információk alapján a nemrég megvásárolt Rózsadombi villát jegyezte be a Felső Zöldmáli út 72. szám alatt. A nyár végén megjelent hírek szerint a korábban panzióként működő irodaházba a többi cégét is be fogja költöztetni Balásy Gyula. A 24.hu számolt be arról, hogy augusztus végén az átalakítási munkálatok még folyamatban voltak, mégis a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak dolgozó New Land Media és Lounge Design Kft. munkatársai már beköltöztek az 1800 méteres telken fekvő, 800 négyzetméteres, 15 szobás irodaházba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.