3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Állami Számvevőszék milliárdos büntetéssel fenyegeti az ellenzéki pártokat, miközben az LMP elnökének résztulajdonában lévő cégtől bérel milliókért parkolókat.

Nemcsak az Agrárminisztérium bérel irodát Schmidt Máriától és Ungár Pétertől, hanem az ellenzéket éppen milliárdos büntetéssel fenyegető Állami Számvevőszék (ÁSZ) is tőlük kölcsönöz parkolóhelyeket - derül ki az ÁSZ szerződéseiből. Az állami szerv idén április 1-én kötött egyéves vállalkozási szerződést a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt.-vel 8,3 millió forint értékben parkolók bérléséről. A BIF főrészvényese pedig a Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter LMP-elnök és Ungár Anna.

Az ÁSZ központja a főváros közepén, az Apáczai Csere János utca 10. szám alatt található, a környéken valóban nagyon nehéz parkolni. Az Ungár család ingatlanos cégének tulajdonába pedig nem csak hotelek és irodaházak tartoznak, hanem például az Aranykéz parkolóház is, ami mindössze 250 méterre van az ÁSZ főhadiszállásától.

A parkolóház az V. kerület központi részén a Váci utca és Vörösmarty tér vonzáskörzetében található. A 470 gépkocsi befogadására alkalmas épület mindösszesen 5 szinten várja a belváros szívébe érkező vendégeit a nap 24 órájában

- ez a parkolóház bemutatkozása. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy az ÁSZ itt bérel parkolókat a BIF-től 8,3 millió forintért, de ez van a legközelebb, valamint az ingatlanos társaság másik parkolóháza a Flórián téren van Budán.

Ungár Péter ellenzékben politizál. Fotó: MTI
Ungár Péter ellenzékben politizál. Fotó: MTI

Az állami szerv tehát milliókat fizet az ellenzéki politikus résztulajdonában lévő cégnek, miközben az ÁSZ évek óta az ellenzéki pártok nyomában liheg. Az például júniusi hír volt, hogy az ÁSZ vizsgálatot indított az ellenzéki pártoknak juttatott külföldi támogatások ügyében, amit a kormánypárti sajtó csak guruló dollárokként emleget. A szervezet arról tájékoztatta a DK-t, a Jobbikot, az LMP-t, az MSZP-t, a Momentumot és a Párbeszédet, hogy az eddigi vizsgálatuk alapján 1,6 milliárd forint tiltott támogatásban részesültek a 2022-es kampányban, és büntetésként ennek a dupláját, 3,3 milliárd forintot készülnek kiszabni a pártokra. A rekordösszegű büntetés után semmi pénze nem maradna a 6 ellenzéki pártnak a 2024-es választások kampányára.

Az Ungár család akkor került újra az érdeklődés fókuszába, amikor a Gulyáságyú Média egy birtokába került, valószínűleg augusztus 11-én készült felvétel alapján beazonosította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Opatijában, Ungár Péter LMP-társelnök nővérének villájában töltötte augusztusi vakációját. Ungár Péter korábban többször elmondta: ő kisebbségi tulajdonos, a cégvezetésben, döntésekben nem vesz részt.

A BIF augusztus végén közölte az első féléves számait, ebből derült ki, hogy a parkolási díjbevételek 26,1 százalékkal 383,9 millió forintra nőttek. A második félévben pedig egyebek mellett azt vizsgálják, hogy az Aranykéz parkolóház esetében miként lehetne a kihasználtságot maximalizálni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!