<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idén már több mint egymillió halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány - közölte az Egészségügyi Világszervezet Genfben.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója szerint ezen számok tükrében tévedés volna azt állítani, hogy a világ megtanult együtt élni a koronavírussal. A WHO vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy minden eszköz rendelkezésre áll ezen halálesetek megakadályozására.

Ugyanakkor a világ lakosságának harmada még mindig nem kapta meg a védőoltások első adagját. A szegényebb országokban élő idős emberek háromnegyedét szintén nem immunizálták. Tedrosz mindemellett pozitív fejleményekről is beszámolt, így például Afrika egyes országai, amelyekben eddig alacsony volt az átoltottság, kezdenek felzárkózni.

Ezen számok tükrében tévedés volna azt állítani, hogy a világ megtanult együtt élni a koronavírussal. Fotó: Depositphotos
Ezen számok tükrében tévedés volna azt állítani, hogy a világ megtanult együtt élni a koronavírussal. Fotó: Depositphotos

Mi a helyzet a majomhimlővel?

A majomhimlő terjedésével kapcsolatban a WHO közölte, hogy időközben 41 ezernél is több esetet tartanak nyilván a világ 96 országában. A legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államokból jelentették. A majomhimlő szövődményeibe eddig tizenkét ember halt bele. Ugyanakkor a fertőzés globális terjedése ötödével csökkent az előző héten, a járványgöbe egy hónapig tartó felfelé ívelését követően.

Vannak arra utaló jelek, hogy a majomhimlő terjedése Európában lassul - mondta Tedrosz. Hozzátette, hogy ez a közegészségügyi intézkedéseknek, a viselkedési szokások megváltoztatásának és az oltásoknak köszönhető.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.