<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Microsoft pénteken bejelentette, hogy felfüggeszti termékeinek és szolgáltatásainak új értékesítését Oroszországban, ezzel a legújabb nagy nyugati vállalat lett, amely az ország inváziója után eltávolodott Moszkvától.

Nyugati cégek sora, köztük a Nike, az Apple, a H&M és az Ikea már megszakította kapcsolatait Oroszországgal, amikor Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja a nyolcadik napjához érkezett. Az Ikea csütörtökön közzétett közleményében kijelentette, hogy a tevékenység felfüggesztésére vonatkozó döntéseik „közvetlen hatással lesznek 15 000 oroszországi IKEA-munkatársra”.

Most a Microsoft bünteti Oroszországot. Fotó: DepositphotosMost a Microsoft bünteti Oroszországot. Fotó: Depositphotos

 

Most pedig a Microsoft közölte, hoy az új értékesítések felfüggesztése mellett az amerikai szankcióknak megfelelően leállítja oroszországi üzleti tevékenységének számos részét - írja a The Guardian.

Ukrajna orosz inváziója és az azt követő nyugati szankciók szörnyű jóslatokhoz vezettek az orosz gazdasággal kapcsolatban. A JPMorgan amerikai bank csütörtökön előrejelzése szerint az ország 35 százalékos zsugorodásra számíthat a második negyedévben, mivel az orosz rubel új rekordmélységre süllyedt a dollárral szemben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.