TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Lehet gyerektáborokat tartani, de egyelőre csak a nem ott alvósakat engedélyezik.

A kormány maratoni szerdai ülésén döntött a korlátozási intézkedések oldásáról. Jelenleg külön szabályozás vonatkozik Budapestre és Pest megyére, a többi megyében már korábban lazítottak a szigoron. A friss adatok birtokában, virológusokkal folytatott egyeztetések alapján a kormány úgy ítélte meg, hogy Pest megyére is a lazább szabályok lesznek érvényesek mostantól - derült ki Gulyás Gergely miniszter mai tájékoztatójából.

Pest megyében is lazítanak (Fotó: MTI) Pest megyében is lazítanak (Fotó: MTI)

A Kormányinfón ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy Budapest esetében a héten születhet döntés a korlátozások enyhítéséről. Első körben a kerületi polgármesterek, valamint a főpolgármester véleményét kérték ki - a miniszter szerint többen már el is küldték a válaszukat - majd a szakemberek bevonásával az operatív törzs fogja meghozni a döntést, amely a hétfő hajnaltól határozza meg a fővárosra vonatkozó szabályokat - mint Gulyás Gergely fogalmazott, a lehetséges enyhítő intézkedésekről.

Elmondta továbbá, hogy a mindenkire vonatkozó kötelező szabályokon nem változtatnak, továbbra is ajánlott az arc eltakarása és be kell tartani a másfél méteres távolságot. Annyiban viszont lazulnak a szabályok, hogy a vendéglátóhelyek belső, zárt részében már lehet tartózkodni, de maszkot kell viselni, ami a dolgozóknak kötelező, és az előírt távolságot is be kell tartani.

A játszóterek, parkok is kinyitnak hétfőtől. A szállodák, panziók fogadhatnak vendéget - tette hozzá a miniszer, aki elmondta még, hogy a kormány döntése értelmében lehet gyermektáborokat tartani, de az engedély egyelőre csak az ott alvást nem igénylő táborokra vonatkozik. A hónap végén döntenek arról, hogy az ott alvósakat meg lehet-e tartani.

Egy bejelentés szerint nyártól meg lehet tartani a lagzikat 200 főig, de csak vidéken.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.