<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Érdekes fordulatot vett Hadházy Ákos ismeretlen tettes ellen tett feljelentése.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő két hete tett ismeretlen tettes ellen feljelentést abban az ügyben, hogy az Orbán Viktort Egyiptomból hazaszállító honvédségi utasszállító gép egy nagyjából 2200 kilométeres kitérőt téve leszállt Pisában is. A képviselő meglátása szerint ez felvetette a hivatali visszalés gyanúját, és jelentős pluszköltségeket okozott.

Friss Facebook-bejegyzésében arról számolt be a képviselő, hogy a "gépeltérítés" miatti feljelentésre a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól kapott válaszából érdekes dolgok derülnek ki. A BRFK arról tájékoztatta Hadházyt, hogy a a feljelentést áttették a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez. A képviselő szerint ez két szempontból is több, mint egyszerű formalitás.

"A BRFK gondolkodott és nem tudta csípőből azt mondani, hogy nincs igazam és ezért nem nyomoznak"

- írja Hadházy, majd arra hívja fel a figyelmet, hogy az áthelyezést azzal indokolják, hogy "a feljelentett személy, dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke", aki mentelmi joggal rendelkezik.

"Csakhogy ÉN A FELJELENTÉST ISMERETLEN TETTES ELLEN TETTEM! Hiszen egyenlőre nem tudni (bár sejteni azért lehet), hogy ki követte el a hivatali visszaélést. Bárki lehetett, akár Orbán maga, vagy stábjában valaki, akár a honvédségi stábban, akár minisztériumban, akár más. Csak annyi biztos, hogy Orbán érdekében történt [aki lehet, kézzel lábbal tiltakozott :)], de hát a gépen nem ő a parancsnok. Először tehát fel kell deríteni a tényállást pontosan, nyomozni kellene, beszerezni iratokat, tanúkat meghallgatni, hogy mi és hogyan történt"

- fogalmaz a képviselő. Az ügy másik szálán egyébként két minisztérium is válaszolt Hadházynak arra a kérdésére, hogy mennyibe is került ez a kitérő, de ebből nem sok derült ki:

"A Magyar Honvédség állományában lévő repülőgépek üzemeltetése a hatályos magyarországi és nemzetközi légügyi, katonai és pénzügyi-költségvetési jogszabályoknak, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően történik"

- írta mind a Honvédelmi, mind a Külgazdasági és Külügyminisztérium a kérdésre válaszul.

A feltételezések szerint a miniszterelnök és felesége Firenzében tanuló lányukat látogathatták meg Kairóból hazatérőben, bár az esetről nyilvánosságra került felvételeken csak Orbán Viktor és Lévai Anikó látható Firenzében, majd Velencében.