1p

Sok családot ért sokként, hogy a kormány által eddig érinthetetlennek mondott rezsicsökkentés szabályai változnak. Holoda Atilla energetikai szakértő szerint józan ésszel felmérhető volt, hogy a rendszer nem tartható, és az emelkedő árakat eddig is megfizettük, csak más formában.

A rezsicsökkentés egyfajta hazugság volt, mert valahol máshol nagyon komolyan meg kellett fizetni ennek az árát - mondta el Holoda Attila energetikai szakértő az RTL Klub műsorában, a Reggeliben.

Átgondolatlannak és kidolgozatlannak tartja a kormány tervét. Szerinte a kormány készülhetett volna erre az intézkedésre, és végezhetett volna olyan számításokat, hogy melyek azok a rétegek, amelyek nehezen fogják tudni kifizetni a magas számlákat, és a társadalomnak melyek azok a rétegei, amelyeket pedig közelíteni lehet a szabadpiaci árhoz. 1990 óta soha nem volt olyan, hogy a lakosság bármely rétegéta szabadpiaci árra tolták volna ki – jelentette ki Holoda, aki szerint ez furcsa is egy olyan kormánytól, amelyik azt mondja magáról, hogy családbarát és megvédi a rezsicsökkentést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!