2p

Növekszik a készpénzes vevők aránya a használt lakások piacán. Egyre többet tudnak alkudni.

A nyár elejéhez képest augusztus utolsó felében 10-12 százalékkal nagyobb a használt lakóingatlanok kínálata, a bővülés folytatódik a következő hetekben, ami rossz hír a korszerűtlen lakások és még inkább az ilyen családi házak eladóinak - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.

Napelem, szigetelés, ablakcsere. Ha ezek megvannak, akkor biztos nem csökken a ház értéke. Fotó: Knauf Insulation
Napelem, szigetelés, ablakcsere. Ha ezek megvannak, akkor biztos nem csökken a ház értéke. Fotó: Knauf Insulation

Szakértőnk ugyanakkor felhívta a figyelmet: a jó adottságú és elhelyezkedésű, felújított és főleg korszerű energetikai rendszerrel bíró ingatlanok értéke nemhogy csökkeni nem fog, hanem még emelkedhet is, akkora a kereslet ezekre a kormány rezsiemelése után.

A befektetők alku pozíciója ezzel együtt általánosságban javult és tovább javul. Ugyanis akinek például önerőként egy szűkebb idő alatt kell eladnia a lakását vagy házát és az mondjuk nem elég korszerű, akkor gyorsan akar megszabadulni tőle, s ekkor nem kizárt a mostani 5-10 százalékkal szemben a kényszerű 15-30 százalékos engedmény sem. Növekszik az átlagos bérleti díj is, visszaállt a járvány előtti szintre, s ez javítja a hozamokat.

A műsor második felében a kisbefektetők által kedvelt ingatlan típusról, a garázsokról volt szó, megemlítve, hogy sokkal olcsóbbak mint a lakások, folyamatosan kiadhatók az óriási kereslet miatt és szinte nincs is amortizációjuk.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!