1p

Jelentősen csökkent a magyar háztartások reáljövedelme az OECD-adatok szerint.  

Beszűkült a magyar háztartások anyagi mozgástere, annak ellenére is, hogy a GDP nőtt 2023 harmadik negyedévében - írja laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac és Profit az OECD adataira hivatkozva.

Az OECD-tagállamokban összességében is enyhén, 0,2 százalékkal apadt a háztartások reáljövedelme négy negyedéves növekedést követően. Ehhez képest Magyarországon 5,5 százalékos volt a csökkenés. Az egy főre jutó GDP mindeközben 0,9 százalékkal nőtt.

A lesújtó magyar adatok majdnem kétszerese a második helyezett Lengyelország számainak. Ott viszont a GDP jobban nőtt, tehát vélhetőleg a kilábalás gyorsabb lehet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!