1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára. 

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közösségi oldalán üdvözölte, Svédország csatlakozásának jóváhagyását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

A főtitkár közölte: most, hogy minden szövetséges ország jóváhagyta Svédország csatlakozását, a skandináv ország lesz a NATO 32. tagállama. Hozzátette,

Svédország tagságával erősebbé válunk és nagyobb biztonságban leszünk.

Svédország készen áll

Szintén az X közösségi oldalon tette közzé a svéd miniszterelnök hivatala gyorsreakcióját a döntésre. Mint írták, azzal, hogy minden NATO-tagállam parlamentje ratifikálta a svéd belépést, Svédország készen áll arra, hogy vállára vegye a rá háruló felelősséget az euroatlanti biztonság terén. Ulf Kristersson hangsúlyozta, ez egy történelmi nap.

Örülnek az észtek

Svéd nyelvű üzenettel üdvözölte Svédországot a NATO-tagok közt az észt miniszterelnöknő, Kaja Kallas. Kallas kiemelte, ez egy rendkívül fontos nap az észak-balti régió szempontjából is. Hozzátette, Svédország NATO-csatlakozása egyben jelzés Oroszország számára is, a zsarolási kísérletek kudarcot vallottak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!