2018. szeptember 13. 07:00

Szatmáry-Jähl Angéla lett a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke.

Szinte napra pontosan két éve sokat foglalkozott a sajtó azzal, hogy Szatmáry-Jähl Angélának vitás ügyek miatt távoznia kellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának éléről.

Szatmáry-Jahl Angéla Szatmáry-Jahl Angéla

Most újra posztot kapott a kamarában: a legutóbbi tisztújítás során őt választották meg a kereskedelmi tagozat elnökének. Vagyis visszatért.

A Szatmáry család több szálon kötődött, illetve kötődik újra a kamarai világhoz. A tagozati elnök fia, Szatmáry Kristóf egy időben elnökként irányította a BKIK-t, nem mellesleg pedig aktív politikai életet él. Országgyűlési képviselő és kormányzati tisztségeket is betöltött: 2011 és 2014 között államtitkár volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Szatmáry-Jähl Angéla anno lobbizott a vasárnapi boltbezárást célzó kormányzati kezdeményezés mellett. Az intézkedés rövid életűnek bizonyult, ezért a kormány visszakozott, és újra lehetővé tette, hogy vasárnap nyitva lehessenek a boltok.

Információink szerint a kamara és Szatmáryné között elmérgesedett viszony rendezésének részeként a tagozati elnök elállt a BKIK-val szembeni keresetétől.