2018. március 11. 07:27

Egyeztetést kezdeményeztek Keszthely vezetésével a B.my.Lake megrendezéséről.

Portálunk elsőként számolt be tegnap arról, hogy váratlan nehézséggel szembesültek a B.my.Lake fesztivál szervezői, mert a rendezvény helyszínéül kiszemelt város vezetése szerint náluk nincs helye ilyen jellegű eseménynek.

A Balaton Sound fesztivált is szervező csapat új kihívások elé néz A Balaton Sound fesztivált is szervező csapat új kihívások elé néz

Mindezt Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte egy Facebook-posztban. A politikus azt követően tette közzé véleményét, hogy egyeztetett a keszthelyi polgármesterrel, Ruzsics Ferenccel a városban tartandó fesztiválok forrásszerzési lehetőségeiről.

A két fideszes politikus a poszt szerint egyetértett abban, hogy az olyan elektronikus zenei fesztiválnak, mint a B.my.Lake, nincs helye a városban, a keszthelyiek más kulturális programokra kíváncsiak.

Azt is megírtuk, hogy állásfoglalásukkal a Tiborc István köreihez tartozó vállalkozók üzletét is ronthatják, a fesztivált ugyanis a Zala kempingben rendeznék. Ez a kemping pedig Hamar Endre ismerőse, üzlettársa kezében van. Hamar és Orbán Viktor veje, Tiborcz üzleti összefonódásairól pedig sokat cikkezett a sajtó.

A B.my.Lake szervezői a saját Facebook-oldalukon reagáltak tegnap este a történtekre. Mint írták, szervezőként ők is a közösségi oldalról értesültek az országgyűlési képviselő nyilatkozatáról, amely a keszthelyi polgármesterrel folytatott beszélgetése után jelent meg. Rögtön egyeztetéseket kezdeményeztek a város vezetésével az esetleges félreértések és felmerülő problémák tisztázására.

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy továbbra is a keszthelyi Zala kempingben készülünk megszervezni a B.my.Lake fesztivált, és rövidesen minden felmerült kérdést rendezni tudunk az önkormányzattal - közölték a szervezők.

A fesztivált korábban Zamárdiban rendezték, idén nyáron viszont új helyszínre kerülne a rendezvény. A szervezők a legerősebb nevek közé tartoznak a szakmában, referenciájuk közé tartozik a soproni Volt Fesztivál, vagy a Balaton Sound. Az augusztusban induló B.my.Lake tervezett fellépői közül már egy sor előadót is lekötöttek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.