3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A küldöttgyűlésen beszámoltak az elmaradt regisztrációs díjak rendezéséről is.

Kedden tartotta 70. Küldöttgyűlését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), ahol más ügyek mellett az elmaradt kamarai regisztrációs díjak rendezése is napirendre került. A kamara az utóbbi hónapokban a korábbiaknál jóval aktivabban igyekezett beszedni a rendezetlen regisztrációs díjakat. Az érintett vállalkozásokat levélben keresték meg, melyben felhívták a figyelmet a tartozás rendezésére.

Ennek kapcsán Dr. Szamosi Anita, a BKIK Regisztrációs és Ügyfélszolgálati Igazgatóságának vezetője szerint a felszólítások hatására nőtt a fizetési hajlandóság, de ezúttal sem az előre várt mennyiségben érkeztek be az elmaradt díjak. A befizetési arány 40 százalékos volt. A “maradék” most már NAV-behajtásra vár, vagyis az adóhatóság fogja felkeresni a vállalkozásokat.

A kamara 300 ezer fővárosi vállalkozást képvisel, ami 40 százalékos lefedettséget jelent az ország összes vállalkozását figyelembe véve. A június elsejével hivatalba lépett elnök, Csoltó Gábor a programjában a törvényesség helyreállítását tűzte zászlójára, amihez egy újabb lépés a Küldöttgyűlés által most elfogadott Szervezeti- és Működési Szabályzat, valamint az új Alapszabály elfogadása is. Ezenkívül 5 fővel bővítették az elnökséget, de az új általános alelnök személyéről szóló szavazás eredménytelen volt.

Az elnök a küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy mostantól elsősorban a pénzügyi helyzetre kell koncentrálniuk, el kell kezdeniük a következő év tervezését. „A taglétszámban szerény mértékű növekedés történt, ami azt jelenti, talán jó úton járunk” – tette hozzá Csoltó.

Szó esett a közeljövő legfontosabb és legnagyobb  rendezvénysorozatáról, a 2018-as, október 16-án kezdődő Kamarai Napokról, amelynek központi eseménye lesz az Ipar és Kereskedelem Napja október 18-án a Hungexpo B pavilonjában.

Zsabka Zsolt - aki két hónapja irányítja elnökként az Ipari Tagozatot - kiemelte, hogy a kamara és tagozatuk számára a legfőbb feladat a vállalkozások megkeresése, megszólítása. A BKIK két legnagyobb tagozata (Ipari és Kereskedelmi) összefogott ennek érdekében, a rendezvény is ennek az eredménye.

Megkapták a tarifaemelést, jöhet az ellenőrzésMegkapták a tarifaemelést, jöhet az ellenőrzés

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is lesz Taxi Expo. „ A tavalyi Taxi Expo fő témája a tarifaemelés volt, amit sikerült végig vinnünk, idén tavasszal jóváhagyta az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés. Most pedig az ellenőrzések szigorításáért szállunk harcba. Olyan embereket kértünk fel kormányzati részről, aki kompetensek a témában, hiszen az ellenőrzésben tapasztalható anomáliákat kell feloldanunk. Erre óriási szüksége lenne a taxisoknak, akik minket kértek meg ennek az ügynek a felkarolására. Ugyanakkor ez nem csak taxis belügy, hiszen érinti a turizmust, a vendéglátást is” – mondta Zsabka Zsolt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.