TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 23. 09:51

A WHO szerint a karanténok lazítása újabb fertőzéshullámhoz vezethet. Olaszországban harmadik napja csökken az aktív fertőzöttek száma. Magyarországon már csaknem annyi halálos áldozat van, mint Dél-Koreában. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatója szerint nem szabad alábbhagynia a koronavírus elleni küzdelemnek.

Védőmaszkos vásárló egy római könyvesboltban 2020. április 20-án. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi Védőmaszkos vásárló egy római könyvesboltban 2020. április 20-án. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Hosszú út

Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint a karantén lazítása a járvány újbóli belobbanásához vezethet.

Hosszú út áll előttünk. Ez a vírus sokáig velünk lesz

- mondta a BBC szerint.

Arra figyelmeztetett, hogy miközben Nyugat-Európában nagyrészt visszaszorulni vagy stagnálni látszik a járvány, Kelet-Európában, Afrikában, valamint Közép- és Dél-Amerikában egyre növekszik a (diagnosztizált) esetek száma.

Szerinte nem kétséges, hogy az otthoni karantén és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó egyéb intézkedések sikeresen megakadályozták a fertőzés terjedését, de ez a vírus – mint fogalmazott – továbbra is kimagaslóan veszélyes marad.

Az eddigi leletek azt sugallják, hogy a világ népességének többsége továbbra is érzékeny erre a vírusra. Ez azt jelenti, hogy a járvány könnyen fellángolhat. 

Brit illetékes szervek tegnap arra figyelmeztettek, hogy a társadalmi érintkezést korlátozó intézkedések egy része egész évben érvényben maradhat az Egyesült Királyságban.

Német és svájci boncolások eközben azt állapították meg, hogy a koronavírusos áldozatok mindegyikének volt már legalább egy másik betegsége.

Más szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a karantén fenntartásának súlyos társadalmi-gazdasági hatásai lehetnek, amelynek jelei már látszódnak.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.