TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 21. 09:42

A dél-európai államban először mérséklődött az aktív koronavírus-fertőzöttek száma. Spanyolországban csaknem egy hónapos mélyponton van a napi elhunytak száma. Az áldozatok számát tekintve körülbelül Csehországgal vagyunk egy szinten. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Olaszországban tegnap fordult elő először a koronavírus-járvány kezdete óta, hogy csökkent az aktív fertőzöttek száma (ebben az értékben nincsenek benne az elhunytak és a felgyógyultak).

Minden rendben lesz - hirdeti egy plakát Milánóban 2020. március 14-én.  MTI/AP/Luca Bruno Minden rendben lesz - hirdeti egy plakát Milánóban 2020. március 14-én. MTI/AP/Luca Bruno

Lassul a járvány

Hétfőn összesen 108 ezer aktív esetet tartottak számon, ami hússzal kevesebb a korábbi naphoz képest. Az olasz hatóságok szerint kicsi, de szimbolikus csökkenésről van szó, ami pozitív fejlemény. Az intenzív osztályon kezeltek száma szintén mérséklődik, a kihasználtság egy hónapos mélyponton van.

Európában elsőként Olaszországban robbant be a járvány, és a kontinensen belül eddig itt vesztették legtöbben az életüket a koronavírussal összefüggésben: tegnap estig több mint 24 ezer áldozatot jegyeztek fel.

Ebben a számban ugyanakkor nincsenek benne az otthon vagy idősotthonokban elhunytak, így feltételezések szerint a valós szám ennél nagyobb lehet, írja a BBC.

Eddig összesen 181 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, mintegy 49 ezren meggyógyultak. Olasz szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy a fertőzöttek valós száma – beszámítva azokat, akik enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen vészelték át a betegséget – szintén több, akár a többszöröse is lehet a hivatalos adatnak. (Ez persze minden országra érvényes lehet – a szerk.)

Olaszországból már a közelmúltban is arról érkeztek hírek, hogy lassul a járvány terjedése.

Ennek megfelelően egyes régiókban már kinyithatott a nem létszükségletű cikkeket áruló üzletek egy része is, például a könyvesboltok és a gyerekruhákat áruló boltok.

Olaszországban március 9-e óta van érvényben országos karantén, amely jelen állás szerint május 3-ig tart.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.