2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az egyre jobban terjedő vírusra tekintettel a New York-i hatóságok szombaton közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek, a járvány „epicentrumává” minősítetve a megapoliszt.

Akár 150 ezer New York-i is városlakó is veszélyben lehet a majomhimlő-fertőzés miatt - adta közre Eric Adams polgármester és Ashwin Vasan egészségügyi biztos. New Yorkban péntekig 1345 megbetegedést regisztráltak, több mint másfélszer annyit, mint az ebben az összevetésben 799 esettel második Kaliforniában.

A majomhimlő-járvány epicentrumává minősítették New Yorkot. Fotó: Pexels/Nout Gons
A majomhimlő-járvány epicentrumává minősítették New Yorkot. Fotó: Pexels/Nout Gons

Néhány napja New York kormányzója, Kathy Hochul hirdetett állami katasztrófa-veszélyhelyzetet, az állami egészségügyi hivatal pedig a majomhimlőt „a közegészségügyet fenyegető közvetlen veszélynek”. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még korábban, július 23-án nyilvánította a majomhimlő miatti állapotot globális egészségügyi vészhelyzetnek, San Francisco polgármestere pedig csütörtökön hirdetett szükségállapotot a növekvő számú megbetegedés miatt.

Május óta több mint 22 ezer majomhimlős megbetegedést jelentettek közel 80 országból, és mintegy 75 haláleset gyanúja merült fel Afrikában, főként Nigériában és Kongóban. Pénteken Brazília és Spanyolország jelentett majomhimlővel összefüggő haláleseteket – ezek az első Afrikán kívüli esetek, Spanyolország szombaton egy második, majomhimlőben elhunyt áldozatról érkezett hír.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!