Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Ma megtudtuk, milyen esetekre nem vonatkozik a látogatási tilalom a kórházakban.

Mint lapunk is megemlékezett róla, a római magyar nagykövetség arra kérte az Olaszországban tartózkodó magyar állampolgárokat (értelemszerűen elsősorban a turistákat), a koronavírus-járvány miatt, hogy hagyják el az országot, térjenek haza.

A magyar kormány operatív törzse mai tájékoztatóján ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a hazaérkezőket a határátkelőknél szűrni fogják a magyar hatóságok, ahogy a nem schengeni határon ez már történik, az eljárásrend részletein jelenleg dolgoznak.

Addig is azt kérik az érintettektől, hogy hazaérkezésük után két hétig még maradjanak otthon.

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központ vezetője és Müller Cecília, országos tisztifőorvos (Fotó: MTI)Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központ vezetője és Müller Cecília, országos tisztifőorvos (Fotó: MTI)

Szintén mai hír volt, hogy a WizzAir légitársaság az összes olaszországi járatát leállította Magyarország felé. Az operatív törzs tájékoztatóján pedig elhangzott egy utalás arra (a WizzAir bejelentésétől függetlenül), hogy a járatszámok ritkítása (megjegyzés: ami megnehezíti a hazautazást) megfelel a kormány kríziskezelési programjának, bár ennek logikáját - a nagykövetségi felszólítás dacára - nem fejtették ki.

Elhangzott viszont, hogy gyakrabban fogják tisztítani az autópályák menti parkolókat, pihenőhelyeket.

A törzs azzal a kéréssel fordul az iskolákhoz, hogy lehetőség szerint ne tartsanak március 15.-i ünnepségeket. A sportrendezvényekkel kapcsolatos álláspontról már írtunk.

A fertőzéssel kapcsolatban elhangzott, hogy az eddig azonosított 12 esetből négynél a második vizsgálat lett csak pozitív eredményű. Nem könnyű tehát kimutatni a koronavírust - jelezte Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki ismételten elmondta, hogy a betegeket nem lehet meglátogatni az egészségügyi intézményekben a hatályos előírás szerint, de a súlyos beteg mellett ott lehet a hozzátartozója, valamint a kisgyermek mellett a szülője (gyerekeket jellemzően nem érinti a betegség). A szülő nő mellett is tartózkodhat egyvalaki és a vallásos betegek is fogadhatják az egyház képviselőjét az intézményen belül. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.