2018. október 29. 11:02

Jelentős szponzor nélkül nem lehet végigcsinálni sem az NBI-et, sem pedig az NBII-t - mondta Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a Digisport Reggeli Start című műsorában.

22,4 millió forint formájában átmeneti mentőövet dobott a balmazújvárosi önkormányzat a helyi fociklubnak, ám arra semmi garancia nincs, hogy ez tartósan megoldhatná a felmerült problémákat - számoltunk be múlt héten a kialakult helyzetről. A jövővel kapcsolatban Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője sem volt sokkal optimistább a Digisport Reggeli Start című műsorában.

Tiba úgy véli, ha rövid időn belül nem oldódik meg a helyzet, komoly gondok alakulhatnak ki. Éppen ezért az önkormányzatnak el kell döntenie, hogy segíti-e a klubot. Ha nem akarja támogatni a focit, akkor meg kellene hirdetni a klubot, hogy egy tulajdonost vonjanak be, aki beszállhatna a klub működtetésébe.

Forrás: Digi Sport Forrás: Digi Sport

Ha a klub mellett nincs egy jelentős szponzor, aki az ehhez hasonló helyzetekben segíteni tudna, nagyon nehéz létezni. Ha sikerült volna az élvonalban maradni, érkezett volna egy nagy szponzor a balmazújvárosi fociba. Jelentős szponzor nélkül pedig nem lehet sem az NBI-et, sem az NBII-t végigcsinálni - véli Tiba.

Ha nem sikerült tartós megoldást találni a problémákra, az önkormányzat is nehéz helyzetbe kerülhet a klub 100 százalékos tulajdonosaként. A klub ugyanis olyan kötelezettségekkel is rendelkezik, melyeket a megszűnés esetén is vállalni kell.

Tiba István szerint kár lenne veszni hagyni azt a sportinfrastruktúrát, amit 8 év alatt kialakítottak. Elmondása közel 3 milliárd forint értékű fejlesztés történt, amibe az önkormányzat 800-900 millió forintot tett bele. Ezért cserébe pedig a fejlesztések értékével, közel 3 milliárddal nőtt az önkormányzat vagyona.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.