2p

Jelentős szponzor nélkül nem lehet végigcsinálni sem az NBI-et, sem pedig az NBII-t - mondta Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a Digisport Reggeli Start című műsorában.

22,4 millió forint formájában átmeneti mentőövet dobott a balmazújvárosi önkormányzat a helyi fociklubnak, ám arra semmi garancia nincs, hogy ez tartósan megoldhatná a felmerült problémákat - számoltunk be múlt héten a kialakult helyzetről. A jövővel kapcsolatban Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője sem volt sokkal optimistább a Digisport Reggeli Start című műsorában.

Tiba úgy véli, ha rövid időn belül nem oldódik meg a helyzet, komoly gondok alakulhatnak ki. Éppen ezért az önkormányzatnak el kell döntenie, hogy segíti-e a klubot. Ha nem akarja támogatni a focit, akkor meg kellene hirdetni a klubot, hogy egy tulajdonost vonjanak be, aki beszállhatna a klub működtetésébe.

Forrás: Digi Sport
Forrás: Digi Sport

Ha a klub mellett nincs egy jelentős szponzor, aki az ehhez hasonló helyzetekben segíteni tudna, nagyon nehéz létezni. Ha sikerült volna az élvonalban maradni, érkezett volna egy nagy szponzor a balmazújvárosi fociba. Jelentős szponzor nélkül pedig nem lehet sem az NBI-et, sem az NBII-t végigcsinálni - véli Tiba.

Ha nem sikerült tartós megoldást találni a problémákra, az önkormányzat is nehéz helyzetbe kerülhet a klub 100 százalékos tulajdonosaként. A klub ugyanis olyan kötelezettségekkel is rendelkezik, melyeket a megszűnés esetén is vállalni kell.

Tiba István szerint kár lenne veszni hagyni azt a sportinfrastruktúrát, amit 8 év alatt kialakítottak. Elmondása közel 3 milliárd forint értékű fejlesztés történt, amibe az önkormányzat 800-900 millió forintot tett bele. Ezért cserébe pedig a fejlesztések értékével, közel 3 milliárddal nőtt az önkormányzat vagyona.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!