<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Jelentős szponzor nélkül nem lehet végigcsinálni sem az NBI-et, sem pedig az NBII-t - mondta Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a Digisport Reggeli Start című műsorában.

22,4 millió forint formájában átmeneti mentőövet dobott a balmazújvárosi önkormányzat a helyi fociklubnak, ám arra semmi garancia nincs, hogy ez tartósan megoldhatná a felmerült problémákat - számoltunk be múlt héten a kialakult helyzetről. A jövővel kapcsolatban Tiba István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője sem volt sokkal optimistább a Digisport Reggeli Start című műsorában.

Tiba úgy véli, ha rövid időn belül nem oldódik meg a helyzet, komoly gondok alakulhatnak ki. Éppen ezért az önkormányzatnak el kell döntenie, hogy segíti-e a klubot. Ha nem akarja támogatni a focit, akkor meg kellene hirdetni a klubot, hogy egy tulajdonost vonjanak be, aki beszállhatna a klub működtetésébe.

Forrás: Digi SportForrás: Digi Sport

Ha a klub mellett nincs egy jelentős szponzor, aki az ehhez hasonló helyzetekben segíteni tudna, nagyon nehéz létezni. Ha sikerült volna az élvonalban maradni, érkezett volna egy nagy szponzor a balmazújvárosi fociba. Jelentős szponzor nélkül pedig nem lehet sem az NBI-et, sem az NBII-t végigcsinálni - véli Tiba.

Ha nem sikerült tartós megoldást találni a problémákra, az önkormányzat is nehéz helyzetbe kerülhet a klub 100 százalékos tulajdonosaként. A klub ugyanis olyan kötelezettségekkel is rendelkezik, melyeket a megszűnés esetén is vállalni kell.

Tiba István szerint kár lenne veszni hagyni azt a sportinfrastruktúrát, amit 8 év alatt kialakítottak. Elmondása közel 3 milliárd forint értékű fejlesztés történt, amibe az önkormányzat 800-900 millió forintot tett bele. Ezért cserébe pedig a fejlesztések értékével, közel 3 milliárddal nőtt az önkormányzat vagyona.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.