2p

Sikeresen pályázott az Appeninn Vagyonkezelő, így az adófizetők pénzéből fejlesztheti a balatoni kikötőit a Tiborcz István-Mészáros Lőrinc tandemhez köthető társaság.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding két leányvállalata, a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. és a Solum-Invest Kft. is sikeresen pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökség által balatoni e-kikötők fejlesztésére kiírt Kisfaludy-pályázaton - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999 millió forint pályázati támogatásban részesült a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez szintén 999 millió forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a PRO-MOT részére.

A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."A sikeres pályázatok eredményeként megkezdődhet a Club Aliga üdülő területéhez tartozó, korábban elhanyagolt kikötő fejlesztése" - közölte a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn. Nem kellett sokat izgulni, hiszen a cég februárban közölte, hogy pályázatot nyújtottak be a Club Aliga fejlesztésére. Az Appeninn tervei szerint a területen egy új szálloda is felépülhet 2023 végére.

Az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017-ben vásárolt befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt., majd egy év múlva a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a miniszerelnök veje megszerezte az Appeninnben lévő részesedés több mint 20 százalékát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!