<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sikeresen pályázott az Appeninn Vagyonkezelő, így az adófizetők pénzéből fejlesztheti a balatoni kikötőit a Tiborcz István-Mészáros Lőrinc tandemhez köthető társaság.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding két leányvállalata, a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. és a Solum-Invest Kft. is sikeresen pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökség által balatoni e-kikötők fejlesztésére kiírt Kisfaludy-pályázaton - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999 millió forint pályázati támogatásban részesült a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez szintén 999 millió forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a PRO-MOT részére.

A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."A sikeres pályázatok eredményeként megkezdődhet a Club Aliga üdülő területéhez tartozó, korábban elhanyagolt kikötő fejlesztése" - közölte a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn. Nem kellett sokat izgulni, hiszen a cég februárban közölte, hogy pályázatot nyújtottak be a Club Aliga fejlesztésére. Az Appeninn tervei szerint a területen egy új szálloda is felépülhet 2023 végére.

Az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017-ben vásárolt befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt., majd egy év múlva a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a miniszerelnök veje megszerezte az Appeninnben lévő részesedés több mint 20 százalékát.