2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A bankpánik és a rémhírterjesztés újabb fejezete.

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében - közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn. Nacsa Lőrinc szerint a rendőrség nyomozást rendelt el rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

A KDNP-s frakcióvezető azt írta, hogy pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen: a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették.

Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Fotó: Depositphotos
Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Fotó: Depositphotos

Nacsa Lőrinc azt is nehezményezte, hogy Varju László „olajat öntött a tűzre", amikor a kormánypártok előzetes felszólítása ellenére sajtótájékoztatót tartott a témában.

"Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt"

- fogalmazott Nacsa, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Múlt hét pénteken Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető úgy cáfolta a DK-s Varju László „rémhírét”, hogy ő írta le, mielőtt az elhangzott volna. Kocsis fenyegető posztja után bő fél órával Varju László megtartotta a sajtótájékoztatóját, melyet főként Matolcsy György jegybankelnöknek a lakossági pénzekről szóló gondolata köré épített. 

Matolcsy korábban, a parlament gazdasági bizottságának múlt heti ülésén arról beszélt, hogy nagyjából 20 ezer milliárd forint megtakarítása van a magyar családoknak. A jegybankelnök szerint kormányzati energiahatékonysági programokkal meg lehetne mozdítani ezeket a pénzeket.

Csakhogy az MNB szerint ezt nem úgy értette Matolcsy, ahogy aztán Varju értelmezte. A jegybank a DK-s sajtótájékoztató után közölte: büntetőfeljelentést tesz. Azt írták: Varju "szándékosan félreértelmezte" az MNB-elnök szavait".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!