2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nettó három milliárd forintos beruházás lesz Gödöllőn.

A húsvéti időszak sem múlt el győzelem nélkül Mészáros Lórinc gyermeinek családjában: megint nyertek egy közbeszerzést, ezúttal Gödöllőn, ahol a helyi Premontrei Apátság megrendelésére többfunkciós sportcsarnokot fognak építeni.

Mészáros Lőrinc gyermekei. Fotó: atlatszo.hu
Mészáros Lőrinc gyermekei. Fotó: atlatszo.hu

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a győztes Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. nettó  3 091 456 408 forintot számlázhat majd. Az árat 70 százalékban vették figyelembe, kevéssé számított a jelentkezők alkalmassága. Egyébként a felcsúti milliárdos családi érdekkörébe tartozó vállalatnak mindössze egy kkv-val kellett versengenie. A szerződést már április 12-én megkötötték, de csak most tették közzé az eljárás eredményét. 

A kiírásból tudható, hogy a sportközpont épülete funkciójában és szerkezeteiben is három részre tagolható. A keleti sportpálya két emelet magasságú, részben földbe süllyesztett terét nagy fesztávú rétegelt-ragasztott fa tartókra ültetett lapostető fedi majd, a nyugati uszoda kétszintes tömegének fedése pedig részben vasbeton koporsófödémre, részben pedig rétegelt-ragasztott fa gerendákra szerkesztett magastetővel lesz megoldva. A két fő funkció között vasbeton födémre telepített lapostetővel fedett kiszolgáló funkciók kapnak helyet. 

Az első ütemben a teljes, összesen nettó 4515 négyzetméter hasznos alapterületű sportlétesítmény tartószerkezetei, külső szerkezetei (fedések, hő- és vízszigetelő szerkezetek, homlokzatburkolatok és nyílászárók - az uszoda nyílászárói ideiglenes elfalazással) készülnek el. Ebben az ütemben kiépül a nettó 1000 négyzetméter alapterületű multifunkciós sportpálya, és a hozzá tartozó nettó 270 négyzetméternyi kiszolgáló helyiségek, valamint az ezeket ellátó közlekedő és gépészeti helyiségek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!