2p

A Lánchíd budai hídfőjénél található releváns térről van szó. 

Átépítik a budapesti Clark Ádám teret, hamarosan kezdődnek is a munkálatok – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal csütörtöki közleményéből.

Budapest Főváros Önkormányzata és az I. kerületi Budavári Önkormányzat szándéknyilatkozatot írt alá a tér „klímatudatos megújításáról”. Ez elvileg azt jelenti, hogy nagyobb terület juthat majd a gyalogosoknak, jelentősen több lehet a zöldfelület és a kerékpározás feltételei is javulhatnak majd.

A körforgalom mindenesetre megmarad. Fotó: MTI
A körforgalom mindenesetre megmarad. Fotó: MTI

„Több fa, szélesebb járdák, könnyen megközelíthető zöldfelületek és gyalogos korzó a Bazilika és a Budai Vár között” – összegez a közlemény.

A tájékoztatás alapján megmarad a tér körforgalma is, de a jelenleginél kisebb lesz majd. Középen pedig a Mátyás-templom rózsaablakát idéző növényágyást alakítanak ki, és a terület „rangjához méltó andezitburkolatot, valamint korszerű, de mégis a helyszínhez illő kandelábereket, világítótesteket és utcabútorokat” kap majd.

A beruházás a tervek szerint az Európai Unió társfinanszírozásával, a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósulhat meg jelenlegi uniós költségvetési ciklusban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!