2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Cápák közt című műsor egykori cápája, Tomán Szabina most Csányi Sándorral, az OTP vezetőjével vég bele milliárdos üzletbe: egykori téglagyár területére terveznek szállodákat, irodákat és lakásokat.

A törökbálinti téglagyár korábbi területe rozsdaövezeti minősítést kapott, aminek végső tulajdonosa az OTP-vezér Csányi Sándornak a családi vagyonkezelője mellett Tomán Szabina üzletasszony lett - írja a Hvg360..

Az önkormányzat eredetileg szabadidős célokra szánta volna a budai agglomeráció egyik értékes területét, de az OTP-vezér cége, a Bálint Tó Invest Kft. kereskedelmi célú épületeket, szállodát, irodákat és lakóházakat tervez oda.

Törökbálint fideszes polgármestere korábban ellenezte a beruházást, most viszont csak annyit jelzett, hogy egyeztetni fog a beruházókkal. A befektetők korábban az adókedvezmény érdekében már kérték a rozsdaövezeti besorolást, de a kormány első körben elutasította azt. Másodjára viszont már jóváhagyták a kérelmet, ami azt jelenti, hogy értékesítéskor mindössze 5 százalékos adókulcs terheli majd az ingatlanokat.

Itt még a Cápák közt című műsorban. Fotó: RTL
Itt még a Cápák közt című műsorban. Fotó: RTL

A lap azt írja, hogy a Bálint Tó Invest nem egészen két évvel ezelőtt vette meg a téglagyár körüli ingatlanokat az osztrák Wienerberger Téglaipari Zrt.-től. A Bálint Tó többségi tulajdonosa Csányiék Unity Vagyonkezelő Alapítványa, viszont a Fidelity Gold Investments Kft. 10 százalékos üzletrészéhez egy 39 százalékos vételi jog is társul Csányiék részéből. A Fidelity több nemzedék óta a vendéglátóiparban dolgozó Szini család vállalkozása, ők üzemeltetik például a fővárosi Várkert Kioszkot és az Ötkert szórakozóhelyet. Az ifjabbik Szini Béla a tavasszal feleségül vette a volt modellt, Tomán Szabinát, aki egy életmódtanácsokat adó, sikeres céget visz, a Tomán Lifestyle-t, augusztusban pedig Tomán egyedüli tulajdonos lett Sziniék cégében, a Fidelity Gold Investmentsben.

Tomán Szabina nemrégiben arról beszélt a Mandiner Karakter című podcastjében, hogy milyen bántásokat kapott azután, hogy elfogadta Magyarország első női köztársasági elnökétől, Novák Katalintól a tanácsadói felkérést, s azóta sem érti, miért kapott ennyi gyűlölködő posztot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!