2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem lesz több kiugróan magas lakossági gázszámla?

Módosította a kormány a lakossági rezsicsökkentési rendszer szabályait egy szerda este megjelenő jogszabállyal, ami már csütörtökön hatályba is lépett, és konkrétan azokat érinti, akik átalány alapon fogyasztják a földgázt - derül ki a Magyar Közlönyből. Mintegy százezer átalánydíjas lakossági ügyfelet érint a rendeletmódosítás, amely szerint a kedvezményes (rezsicsökkentett) áron fizethető földgázt a nyári időszak napjaira egyenletesen elosztja számukra a szolgáltató.

A jogszabály megengedi, hogy az éves kedvezményes gázmennyiséget (ami marad 1729 köbméter, illetve fogyasztási helytől és gázminőségtől függően ennél több) naparányosítással havi szintre le lehessen bontani az átalányosoknak. Emiatt attól függően, hogy az adott hónap hány napból áll (28-31 nap), előre kalkulálni lehet, hogy mennyi kedvezményes, rezsivédett árú gáz jár. Ez 144 köbméter körüli volumen lesz, a pontos szám az adott hónap napjainak konkrét számától függ majd.

Ha az ügyfél egy hónapban ennél többet fizet, akkor is pontosan fogja látni, mekkora mennyiségért kell majd a versenypiaci költségeket tükröző, 7,5-szeres gázárat fizetni. Amikor pedig eljön az éves leolvasás ideje, akkor vagy visszakap pénzt az ügyfél az MVM-től, vagy neki kell még befizetnie, attól függően, hogy végül mennyi volt a tényleges gázfogyasztása - írta meg korábban a VG.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!