TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 12. 15:04

György László megválasztásával immár 6 tagúra bővült a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriuma, amelynek elnöke Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Fővárosi Törvényszék pénteken közzétett végzéséből kiderül, hogy a budapesti Corvinus Egyetemet működtető Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriuma május 27-én új taggal bővült, György Lászlóval, az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárával. Megbízatása határozatlan időre szól, ugyanúgy, mint másik öt kuratóriumi tagtársáé, miután az övékét április 23-án változtatták meg határozottból határozatlan idejűvé - ahogy arról lapunk elsőként beszámolt.  

György László (balról) Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. Fotó:  MTI/Illyés Tibor György László (balról) Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. Fotó: MTI/Illyés Tibor

György László kooptálásával az alapítvány kuratóriuma 6 fősre bővült. További tagjai:

Elnök: Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója,

Csák János üzletember, volt londoni nagykövet,

Lánczi András, a Corvinus rektora,

Martonyi János volt külügyminiszter,

Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. 

Az idén 40 éves György László tulajdonképpen visszatér a Vámház térre, hiszen 2003-ban a Corvinuson szerezte közgazdász diplomáját. Rá egy évre a svájci St. Gallenben vett részt posztgraduális képzésben, majd a BME Gazdaságtudományi Karán előbb, 2008-ban MBA-t végzett, 2013-ben pedig PhD fokozatot szerzett. 2012-18 között a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és Századvég Politikai Iskola Alapítvány gazdaságpolitikai elemzőjeként és vezető közgazdászaként tevékenykedett, 2017-től egy évig a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatója volt. Innen szegődött el a 2018 májusában megalakult negyedik Orbán-kormány innovációs és technológiai minisztere, Palkovics László irányította tárcához, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárnak. Emellett 2017-től két helyen is oktat: a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán és az ELTE Gazdaságtudományi Intézetében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.