<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az MVM csoport részesedést vásárol Szerbia vezető energetikai kivitelező cégeiben.

A tájékoztatás szerint az MVM Zrt. üzletrész adásvételi szerződést írt alá 2022. március 17-én a szerb Maneks csoporttal az Energotehnika Juľna Bačka és az Elektromontaľa Kraljevo társaságban cégenként 33,4 százalék részesedés megvásárlására - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Az MVM székháza. Fotó: Branstetter Sándor/MTI/MTVAAz MVM székháza. Fotó: Branstetter Sándor/MTI/MTVA

Szerbia két vezető energetikai kivitelező vállalata sok évtizedes energiapiaci tapasztalattal, kiváló referenciákkal rendelkezik. A tulajdonszerzés a két kivitelező cégben lehetőséget jelent az MVM csoport számára, hogy regionális terjeszkedési stratégiájával összhangban fokozatosan növelni tudja jelenlétét Szerbiában és a nyugat-balkáni régióban.

A tranzakciót a tervek szerint 2022 második negyedévében zárják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.