2p

Azután, hogy december 3. óta Koltay András a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, most a hatóság Médiatanácsának elnökévé is kinevezték. 

Az  Országgyűlés Koltay Andrást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökévé, míg Bartóki-Gönczy Balázst a tanács tagjává választotta meg - áll a dokumentumban.

Dr. Koltay András, az NMHH elnöke mostantól a Médiatanács elnöke is. (Kép: nmhh.hu)
Dr. Koltay András, az NMHH elnöke mostantól a Médiatanács elnöke is. (Kép: nmhh.hu)

Az NMHH honlapja szerint Koltay András jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. 2018-tól elnöki kinevezéséig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora volt, 2021. december harmadika óta pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Karas Mónika sem üres kézzel távozott

Az NMHH a 24.hu-nak küldött tájékoztatása alapján az NMHH korábbi elnöke jelentős összeget kapott végkielégítés és kártalanítás címén. Csak azért 35 millió forintra jogosult, mert egy évig nem helyezkedhet el a médiában. Részletek korábbi cikkünkben:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!