2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Németország számára Irán lehetne alternatíva, de politikai és gazdasági problémák egyaránt felmerülnek.

Az USA venezuelai olajjal szeretné kiváltani az oroszt, az Európai Unió iránival. Csakhogy ez nem olyan egyszerű – mutat rá a német Deutsche Welle portál.

A hvg.hu írása szerint több mint 500 ezer hordó olajat importált naponta Oroszországból Németország 2020-ban. Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elleni háborúja miatt megszűntetnék az olajimportot Oroszországból, de ez nem megy annyira egyszerűen. Irán lehetne alternatíva, de politikai és gazdasági problémák egyaránt felmerülnek.

Irán 1,4 millió hordó olajat kíván exportálni naponta. Fotó: depositphotos
Irán 1,4 millió hordó olajat kíván exportálni naponta. Fotó: depositphotos

Jelenleg nemzetközi tárgyalások folynak az atomalku felújításáról. Ebben Iránon kívül a Biztonsági Tanács öt tagja (USA, Oroszország, Kína, Nagy Britannia, Franciaország) és Németország vesz részt. Az uniós államok szerint Irán forradalmi gárdája nem terrorista szervezet, vagyis az olajszállítást emiatt nem kellene akadályozni.

Irán fokozná olajexportját

Irán 1,4 millió hordó olajat kíván exportálni naponta, hogy ily módon növelje költségvetési bevételét – jelentette ki az ország olajminisztere néhány napja. Eddig ez körülbelül napi 1,2 millió hordó volt. Dzsavad Owdzsi olajminiszter hangsúlyozta, hogy a Donald Trump által bevezetett szankciók visszavonása az előfeltétele annak, hogy országa olajexportja jelentős mértékben emelkedjen.

Az olajminiszter elmondta, hogy szeretnék a jelenlegi napi 3,7-4 millió hordóról napi 5,7 millióra növelni az olajkitermelést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!