<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

„Hamis videók” miatt 11 millió rubelre büntették az óriáscéget.

Egy orosz bíróság 11 millió rubelre (47,1 millió forintra) bírságolta a Google amerikai óriáscéget, amiért nem törölte az ukrajnai konfliktusról szóló hamisnak ítélt információkat és az ukrán „szélsőjobboldali" csoportok által készített YouTube-videókat – jelentette csütörtökön a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az orosz távközlési felügyelet a hónap elején közölte, hogy lépéseket tesz a Google megbüntetésére a YouTube-on terjesztett „hamis videók" miatt és korábban már figyelmeztette az amerikai vállalatot, hogy bírságra számíthat, ha nem tesz eleget a kötelezettségének – írja az MTI.

Azért járt a bírság, mert nem törölték a kifogásolt videókat. Fotó: depositphotosAzért járt a bírság, mert nem törölték a kifogásolt videókat. Fotó: depositphotos

A Google-t elmarasztalták közigazgatási jogsértés miatt, és két esetben 4 millió rubel (16,5 millió forint), illetve 7 millió rubel (29 millió forint) bírsággal sújtották – közölte csütörtökön a moszkvai Taganszkij kerületi bíróság.

A Google egyelőre nem reagált a döntésre.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a Google azért kapta a bírságot, mert az orosz hatóságok szerint pontatlan adatok terjesztéséhez járul hozzá az ukrajnai orosz veszteségekről és a civil áldozatokról, valamint nem törli az ukrán szélsőjobboldali csoportok, így az ukrán Nemzeti Gárdába integrált, eredetileg szélsőséges, neonáci és ultranacionalista paramilitáris szervezetként alapított Azov ezred tartalmait.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.