<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hónapok óta tartó odacsapás újabb köre.

A Google amerikai informatikai nagyvállalatot kétmillió rubel (nyolcmillió forint), a Telegram üzenetküldő szolgáltatást pedig négymillió rubel  (tizenhat millió forint) pénzbírságra ítélték Oroszországban, mivel nem töröltek a hatóságok által kifogásolt tartalmakat - jelentette az Interfax hétfőn az illetékes moszkvai bíróságra hivatkozva.

Az utóbbi hónapokban ismételten elmarasztaltak külföldi technocégeket, közöttük a Facebookot, a Twittert és a TikTokot. Az orosz hatóságok egyebek között azzal vádolják az internetes szolgáltatókat, hogy nem távolítják el következetesen a hatóságilag nem engedélyezett tüntetésekkel kapcsolatos felhívásokat, valamint a gyermekpornográfiát tartalmazó bejegyzéseket. Jogvédők viszont azt vetik a hatóságok szemére, hogy így akarják elnyomni a szabad internetet Oroszországban.

Novemberrel bezárólag hivatalos információk szerint összességében több mint 180 millió rubel (720 millió forint) bírságot vetettek ki az orosz hatóságok. Egy törvényszéki szóvivőre hivatkozva az orosz sajtó még szeptemberben arról számolt be, hogy a vállalatok nagy része nem fizette ki a bírságokat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.