<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
MTI

A sziget kormányzója szerint Európa úgy tesz, mintha semmi sem történne. 

A szicíliai regisztrációs központok és migránstáborok kiürítését, valamint a bevándorlók elszállítását jelentette be a sziget kormányzója "migránsinvázióra és egészségügyi vészhelyzetre" hivatkozva szombat este. (A BBC standardja szerint migránsoknak nevezzük az "úton lévő" személyeket, akik még nem estek át menekültügyi eljáráson - a szerk.) 

Bevándorlók Olaszországban 2015. áprilisban. (Depositphotos)Bevándorlók Olaszországban 2015. áprilisban. (Depositphotos)

Elszállítanák a bevándorlókat

Nello Musumeci közleményében azt írja:  

Szicília nem szenvedheti el tovább a jelenlegi migránsinváziót.

A dél-olaszországi sziget kormányzója az összes regisztrációs központ és migránstábor felszámolását elrendelte.

Azonnali légi folyosó lépjen életbe (a bevándorlók elszállítására), szabadítsák meg Szicíliát ezektől a szégyenletes intézményektől, és kezdjük a sort Lampedusával

- fogalmazott Nello Musumeci.

Úgy vélekedett, hogy az európai és olaszországi migrációs szabályok hatályukat veszítették, mivel

Európa úgy tesz, mint hogyha semmi sem történne, az olasz kormány pedig - minden felhívásunk ellenére - úgy döntött, nem követi a hatályos rendelkezéseket, és nem zárja le a kikötőket, ahogyan tavaly tette.

A politikus a tavaly nyáron az akkori belügyminiszter, Matteo Salvini által bevezetett migrációs rendelkezésekre utalt, amelyeket a jelenlegi baloldali kormány sem törölt el.

Nello Musumeci szerint a kormányerők a bevándorlás jelenségét minden korábbinál jobban alábecsülik, és nem értik meg, mennyire növeli ez a feszültséget.

Azt akarják, hogy a szicíliaiak rasszisták legyenek, miközben ők a világ legbefogadóbb népe? Ha akarja, Róma megtámadhatja rendelkezésemet. Elég volt: már eddig is túlzott tiszteletet tanúsítottunk az intézményes döntések iránt a jelenlegi vészhelyzetben, és ezért cserébe csak hallgatást, közömbösséget és cserben hagyást kaptunk

- fogalmazott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Szembemegy a kormánnyal

A jobboldali lista élén Szicíliát 2017 óta vezető Nello Musumeci bejelentése előtt a római kormány és a helyi prefektúra elrendelte az Aurelia karanténhajó kikötését a szicíliai Augustában annak ellenére, hogy a város polgármestere, a kormánypárti Öt Csillag Mozgalom politikusa, Cettina Di Pietro nemet mondott arra a helyi lakosok egészségének védelmére hivatkozva.

Az Aureliáról 167 tunéziai bevándorló szállt le szombaton, akiket szicíliai táborok között osztottak szét. A karanténhajó ezt követően ismét elindult Lampedusa szigete felé, hogy újabb migránscsoportot szállítson Szicíliába.

Nello Musumeci a bejelentésével nyíltan szembeszegült a római kormánnyal, amely két hónapja Szicíliába helyezi át a Lampedusára érkezőket.

Év eleje óta több mint 17 ezer bevándorló érte el Olaszországot, míg tavaly ugyanezen időszakban 5 ezernél kevesebb.

Többségük májustól érkezett, elsősorban Lampedusa szigetére, ahol jelenleg is nagyjából ezren tartózkodnak a kétszáz személyes regisztrációs központban.

UPDATE

A római belügyminisztérium érvénytelennek nevezte Nello Musumeci szicíliai kormányzó rendelkezését a migránstáborok lezárásáról és kiürítéséről arra hivatkozva, hogy a migráció nem a tartományok, hanem a kormány hatáskörébe tartozik.

A migrációs politikát országos törvények szabályozzák, ezért Nello Musumeci tartományi szintű rendelkezése "nem működőképes", közölte a tárca az MTI szerint. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.