1p

Elérte, hogy egyelőre nem kap egy eurócentet sem Ukrajna.

Orbán Viktor megvétózta a brüsszeli csúcstalálkozón az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós toávbbi EU-s támogatást és a hosszú távú uniós költségvetés újratárgyalását - jelentette be péntek hajnalban az X-en maga a kormányfő, majd erősítette meg ezt a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában megerősítette.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint januárban térhetnek vissza a kérdésre, amivel kapcsolatban a magyar kormányfő azt mondta, "jövőre visszatérünk ezekre az ügyekre az Európai Tanácsban, ha rendesen elő lesznek készítve".

Orbán Viktor félsikert aratott. Fotó: Depositphotos
Orbán Viktor félsikert aratott. Fotó: Depositphotos

A Brüsszel által Ukrajnának összeállított 50 milliárd euró értékű csomag az Orbán-kormányon kívül minden európai ország támogatta.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Tanács csütörtökön zöld jelzést adott Ukrajna EU-s csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséhez, úgy, hogy Orbán ugyan a korábbi bejelentésével ellentétben nem vétózott, ehelyett a szavazás idejére kiment a teremből, amivel lehetővé vált az egyhangú döntés.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!