2p

Személyiségi jogai megsértése miatt 2,5 millió forintot követel a Fidesz országgyűlési képviselőjétől.

 

Csalónak nevezte a csengeri örökösnőt Kósa Lajos, emiatt perli 2,5 millió forintra az országgyűlési képviselőt – írja a Blikk. A bulvárlapnak P. Mária ügyvédje, Helmeczy László elmondta, hogy beadta már a keresetet. Helmeczy kiemelte, hogy védencéről Kósa azt állította, hogy csalásért már el volt ítélve, "de ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban ellene korábban". A keresetet a Debreceni Törvényszék már befogadta, jelenleg arra várnak, hogy kitűzzék a tárgyalás időpontját.

Kósa Lajos csalónak nevezte a csengeri örökösnőt. Fotó: MTI
Kósa Lajos csalónak nevezte a csengeri örökösnőt. Fotó: MTI

Védencem jó hírnévnek örvendett, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott Csengeren, és több tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat és különböző jótékonysági szervezeteket. Erre egyszer csak azt mondja a korábbi barát kamerák előtt róla, hogy bűnöző és el volt ítélve. Attól, hogy előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti – tette hozzá Helmeczy.

P. Máriát azzal vádolják, hogy 780 millió forintot csalt ki mesés öröksége ígéretével hiszékeny emberektől. Az asszony azt állította, hogy Németországban elhunyt édesapjától 1300 milliárd forintot örökölt, ám nem tud hozzájutni az összeghez. Kósa Lajos ekkor jött a képbe: P. Mária szerint maga ajánlotta fel, hogy segít neki megszerezni a vagyont. A Blikkhez februárban kerültek ajándékozási szerződések, amik szerint a harmadik legnagyobb francia bank – amiről az örökösnő azt állította, hogy 99 százalékos tulajdonosa – 24 százalékát kapta volna Kósa.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!