2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa aktív volt az elmúlt időben, három rádióra is büntetést szabott ki.

A közszolgálati rádió délelőtti magazinműsorában elhangzottak káros hatással lehetnek a hat éven aluli hallgatókra – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. De a testület egy szekszárdi és egy budapesti rádió heti műsorának vizsgálata nyomán is bírságot szabott ki.

A Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsorszámának június 23-án sugárzott „Válasz-utak” című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács.

A testület megállapítása szerint a korhatárra tekintet nélkül sugárzott műsorban elhangzottak káros hatással lehettek a hat éven aluli hallgatókra, ezért a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a műsor szolgáltatójára, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-re 100 ezer forint bírságot szabott ki.

De most pénteken például nem lesz Orbán Viktor-interjú. Fotó: Facebook
De most pénteken például nem lesz Orbán Viktor-interjú. Fotó: Facebook

De a Szekszárd 105,1 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Rádió Antritt július 14. és 20. között sugárzott műsorainak hatósági ellenőrzése során is több hiányosságot tárt fel a Médiatanács a szolgáltató szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítése kapcsán. A közszolgálati célokat szolgáló, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok és a szöveg aránya a vizsgált adáshét minden napján és heti szinten is alulteljesítette a szerződésben vállalt értékeket.

A Médiatanács ezért 40 ezer forint bírságot rótt a rádiócsatorna szolgáltatójára.

A radiocafé néven a Budapest 98,0 MHz-en sugárzó közösségi rádió június 12. és 18. közötti műsorának hatósági ellenőrzése is hiányosságokat tárt fel a hatóság: a szolgáltató a vizsgált adáshét valamennyi napján és heti szinten is alulteljesítette a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok arányára vonatkozó szerződéses vállalásait. Előírás szerint a heti műsoridő legalább kétharmadát közszolgálati műsorszámokkal kellett volna kitölteni, de a vizsgált héten ez sem teljesült.

A Médiatanács ezért 30 ezer forint összegű bírsággal sújtotta a közösségi rádió szolgáltatóját.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!