<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A nagyvállalkozó szerint nem véletlen, hogy ennyire romba döntik a magyar oktatást. 

"Idén az országban azért jelentkeztek csak 22-en fizika, és 25-en kémia szakos tanári képzésre, mert nem vonzó a pálya, a tanárok nagyon alulfizetettek, túlterheltek. Az is a cél, hogy a  tehetséges diákok ne menjen tanárnak" - mondta a Hírklikknek Bojár Gábor nagyvállalkozó, egyetemalapító.

Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése. Nem arról van szó, hogy nincs rá pénz, vagy olyanokat nevez ki, akik nem értenek hozzá, hanem tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét.

Kemény szavak Bojár Gábortól. Fotó: Bánkuti András
Kemény szavak Bojár Gábortól. Fotó: Bánkuti András

A Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója úgy véli, elég megnézni, kik szavaztak az ellenzékre, kik a Fideszre. A képzettség csökkenésével nő a kormánypártiak aránya. Ez évek óta látszik. Levezetése szerint teljesen világos tendencia, hogy

minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni. (…) Ez olyan bűn a nemzet ellen, amit elképzelni sem lehet, hiszen egy lezüllesztett oktatás visszaépítése 100 év.

Véleménye szerint ha lenne egy olyan erő, amelyik rendbe akarná tenni az egészségügyet, azt öt-tíz év alatt meg tudná csinálni. Az oktatást nem lehet rendbe tenni öt-tíz év alatt.

Bojár Gábor szerint nem megoldás, amit Csák János, a kulturális és innovációs miniszteri poszt jelöltje bizottsági meghallgatásán a reáltárgyak oktatásáról mondott. A kémia-, biológia- és fizikatanárok hiánya miatt össze lehet vonni a három tárgyat, mert kevesebb tanár kell, de megtanulni nem lehet így e tárgyakat.

De ők nem is akarják, hogy a diákok megtanulják. Nem arról van szó, hogy lehet-e jobban csinálni, hanem arról, hogy tudatosan rombolják.