2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Jogszerűtlen és puccsszerű módon került volna Borkai Zsolt volt győri polgármester a Győri Atlétika Klub élére? A helyi fideszes lap szerint igen.

Arról számolt be az ugytudjuk.hu, hogy kedd este a Győri Atlétika Club (GYAC) élére a lemondott Papp Oszkár helyére Borkai Zsoltot, a botrányos körülmények között lemondott egykori győri polgármestert választották meg a sportklub küldöttgyűlésén.

Borkait annak ellenére választották meg, hogy az önkormányzat Radnóti Ákos Fidesz-KDNP-s alpolgármestert szerette volna a GYAC elnöki székében látni. A GYAC elnöksége jelenleg két tagból, Radnóti Ákosból és egy másik kormánypárti alpolgármesterből, Szeles Szabolcsból áll, de a klub szakági vezetői mégis felkérték Borkait arra, hogy induljon el az elnöki tisztségért.

A zavaros körülmények között megtartott választáson aztán Borkait választották meg a posztra, ezt pedig a GYAC elnöksége (tehát a két alpolgármester) kemény hangú közleményben ítélte el.

„Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét. Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai munkája alapozta meg”

- írták ebben.

Borkai Zsolt előbb annyit közölt az ugytudjuk.hu-val, hogy a döntés

"Kis lépés Borkainak, nagy lépés Győrnek",

majd hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy készülne a 2024-es polgármesterválasztáson elindulni.

Később aztán reagált Radnótiék közleményére is:

Hogy értetted azt, hogy én veszélyeztetem az olimpiára készülő fiatalok esélyeit?
Egy demokratikus választás kereten belül választott egy közösség vezetőjének, amelyet minden erőtökkel meg akartátok puccsolni.
Mi jön ezután? Ellehetetlenítitek a klubot? Nem utáljátok el a klubnak járó pénzt? Bezárjátok a klubot? Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni? Ez jön?"

Majd hozzáttette, ez valóban veszélybe sodorná a gyermekek sportolási lehetőségét, olimpiai álmait.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!