<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Keleten sem csitulnak a harcok, főleg Liszicsanszk környékét lövik az oroszok.

Az odesszai területi adminisztráció egyik szóvivője szerint orosz rakétatámadás érte péntek hajnalban Odessza egyik lakóövezetét, az akcióban legalább 14 ember meghalt és 30 megsebesült. Egy kilencemeletes lakótömböt ért találat, jelenleg folyik a mentés és a sérültek ellátása - erősítette meg az UNN ukrán hírügynökség.

Romos háza a Luhanszki területen fekvő Liszicsanszk ellen végrehajtott orosz légitámadás után. Fotó: MTI/AP/Efrem LukackijRomos háza a Luhanszki területen fekvő Liszicsanszk ellen végrehajtott orosz légitámadás után. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

  • Az ukrán hadsereg egyik tábornoka, Olekszij Hromov szerint az oroszok a rakétatámadásaiknak legalább a felénél műszakilag nem megbízható, elavult szovjet rakétákat vetnek be. Ezek azonban ugyanúgy képesek gyilkolni, amit meg is tesznek, az elmúlt időszakban rengeteg polgári áldozatot is eredményeztek ezek a támadások.
  • Ukrán katonai források szerint az oroszok folyamatosan lövik a keleti Liszicsanszk városát. A polgári lakosság nem tud vagy csak nehezen tud elmenekülni. Szerhij Hajdaj megyei vezető szerint több irányból is támadnak az oroszok, de egyelőre csak a város külső részeit érték el, utcai harcok még nincsenek.
  • A nemzetközi menekültügyi szervezet szerint 5,5 millió Ukrajnán belül elmenekült ember tért már vissza lakhelyére, de további 6,2 millió nem tud vagy nem akar.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint nem lesz új vasfüggöny Oroszország és a Nyugat között, mert már van. De Moszkva mostantól egy szavát sem hiszi el Brüsszelnek és Washingtonnak. A politikus ezt azután mondta, hogy megbeszélést folytatott belarusz kollégájával. 
  • Elindult az első teherhajó az oroszok által elfoglalt Bergyanszk kikötőjéből. A vizijármű 7 ezer tonna gabonát szállít úgymond a "baráti "országokba. Azt nem közölték, hogy pontosan mit visz a hajó és mik a célállomásai.
     

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.