2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőtt a drága kabriók iránti kereslet. A tavalyhoz képest fiatalabb és drágább modelleket keresnek a hasznaltauto.hu portálon.

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben lefedő portál adatai szerint idén is beindult a kabriószezon. A Használtautó.hu több mint 25 ezer, 2023 óta feladott kabrióhirdetés áttekintésével és több mint 120 ezer telefonos érdeklődés alapján megvizsgálta, hogy az érdeklődők körében mely kabriók voltak a legkeresettebbek. A listát a Peugeot 206 vezeti, őt a BMW 3-as sorozata, a Renault Megane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra követi.

A cabriók élmezőnyében szoros verseny alakult ki
A cabriók élmezőnyében szoros verseny alakult ki
Fotó: hasznaltauto.hu

2023 első negyedéve óta összességében a kimondottan öregecske, 11-20 éves (57,5 százalék) és 20 évnél is idősebb modellekért (22 százalék) emelték fel legtöbbször a telefont, de ha a tavalyi és idei első negyedév közti eltéréseket áttekintjük, kiemelendő, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődnek 2 évnél fiatalabb kabriók iránt, és mind a 3-5, mind a 6-10 éves modellek iránt nőtt a kereslet. Ez pedig akár több száz telefonhívásnyi különbséget, vagyis potenciális vásárlót jelenthet.

Ha az átlagárakat nézzük, az elmúlt 1 év során az érdeklődők leginkább az 1 és 3 millió Ft (35 százalék), a 3 és 7 millió Ft (19 százalék), valamint az 500 ezer és 1 millió Ft (14 százalék) közötti árkategóriában kerestek, ahogy az is mindenképpen érdekes, hogy minden 10. potenciális vásárló 15 millió Ft feletti kabriót nézett ki magának – majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer Ft alatti kategóriában.

Viszont a fiatalabb modellek statisztikáival összhangban, 2023 első negyedévéhez képest, mind a 7-15 millió Ft közötti, mind a 15 millió Ft feletti kategóriában fokozódott a kereslet.

A legdrágábbak iránt is élénk a kereslet
A legdrágábbak iránt is élénk a kereslet
Fotó: hasznaltauto.hu

„Adataink szerint minden év második negyedévében ugrásszerűen nő a kabriók iránti érdeklődés, ezért az eladóknak azt javasoljuk, hogy ekkortájt töltsék fel a minden részletre kiterjedő, alvázszámmal, szervizkönyvvel és nagyfelbontású fotókkal kiegészített hirdetéseiket. Aki pedig vásárolni szeretne, jelenleg több mint 25 féle modellből válogathat 2 millió forintos átlagár körül, de természetesen az árlista csúcsán a prémium márkák is felbukkannak. Az élen a Mercedes áll, de a Bentley, az Audi és a Ferrari is szerepel a toplistán” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!