<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A tulajdonosok és üzemeltetők így alkalmazkodnak a szigorú nemzetközi követelményekhez.

Egy lakást viszonylag könnyű Covid-biztossá tenni. Többnyire csak a családtagokra és az ingatlanban megforduló rokonokra kell vigyázni az óvintézkedéseknél. Sokkal bonyolultabb és persze drágább is a kereskedelmi célú ingatlanoknál (irodaházak, bevásárlóközpontok, logisztikai központok). Magyarországon még nem tömeges jelenség, hogy egyes ilyen ingatlanok nemzetközi tanúsítványokat nyernek el arról, hogy ezen szempont szerint is biztonságosak, de van már pár példa.

Idén júniusban a Buda Square és a Margit Palace irodaházak kapták meg ezt a tanusítványt, amit a SAFE Asset Group svéd szakmai szervezet állított ki. A két ingatlanban az elsők között vezették be annak idején a kézfertőtlenítő-állomásokat és a plexiüveg védőfalakat a recepciókon. Ezen kívül teljes körű tájékoztatókat és figyelemfelhívó plakátokat helyeztek el az épületekben, még a liftekben is. A tanúsítványt kiállító cég minden esetben a nemzetközi szabályrendszereket alkalmazza.

A plázákban rengeteg a veszélyforrás, de az üzemeltetők figyelnek a fertőtlenítésre (fotó: mfor.hu)
A plázákban rengeteg a veszélyforrás, de az üzemeltetők figyelnek a fertőtlenítésre (fotó: mfor.hu)

Jóval több ember fordul meg a plázákban, s ez eleve magában hordozza a nagyobb potenciális veszélyeztetettséget. December elején jött a hír, hogy a Mammut és az Arena Mall is újra elnyerte a Safe Asset Group biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-tanúsítványát. A két bevásárlóközpont tavaly a legelsők között szerezte meg ezt a minősítést. 

A zárt terekben mindenhol másutt is kötelező maszkviselésen kívül más intézkedéseket is bevezettek: a látogatók által kiemelten használt területeken és felületeken naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek, a szokásosnál gyakrabban szellőztetnek. A bejáratoknál és az információs pultoknál kihelyezett írásos anyagokon folyamatosan tájékoztatják a látogatókat a biztonságos vásárlással kapcsolatos tudnivalókról.